De Brugse succesauteur Pieter Aspe wil niet langer uit de hand van zijn uitgever eten. Daarom heeft hij besloten om zelf zijn potje te koken via de oprichting van een eigen uitgeverij: de NV Aspe.

Pieter Aspe gaf zijn misdaadromans al twintig jaar uit bij Manteau, inmiddels een onderdeel van een Nederlandse groep (WPG). Het in Brussel gevestigde Manteau zoekt wel om zich los te scheuren van zijn Nederlandse moeder. Zowat veertig boeken van Aspe passeerden er de revue. Aspe maakte het nieuws over zijn vertrek en zijn nieuwe initiatief ‘in eigen beheer’ zelf bekend in een interview met Het Laatste Nieuws. Per titel is Aspe goed voor een oplage die schommelt tussen de 35.000 en de 40.000 exemplaren, cijfers die elke uitgever van boeken doen dromen.

Aspe pakt dan wel uit met zijn eigen uitgeverij, toch doet hij niet alles alleen. Hij heeft naar eigen zeggen investeerders aangetrokken die in zijn nieuw project geloven. Namen worden niet vrij gegeven. Pieter Aspe (zijn originele naam is Pierre Aspeslag), is een volbloed Bruggeling en is 64 jaar oud. Hij wil liefst nog een hele tijd doorgaan met zijn schrijfwerk, dat door tienduizenden fans danig gewaardeerd wordt.

foto: GvA