BRUGGE – Bruggeling Pieterjan Bouten werd opgenomen in de shortlist voor de European Entrepreneur of the Year. Het is een hele erkenning voor de ‘wonderboy’ die met zijn bedrijf Showpad de wereld verovert.  

Pieterjan Bouten richtte samen met zijn spitsbroeder Louis Jonckheere Showpad op in 2011. Hij is een pur sang Bruggeling en de zoon van de Brugse advocaat Jan Bouten. Oorspronkelijk was Showpad een tool om verkooppresentaties te delen en te presenteren op tablets. De voorbije jaren is dat uitgebouwd tot een veelzijdig platform voor marketeers en verkopers. Een belangrijke functionaliteit is de mogelijkheid om voortdurend de effectiviteit van de presentaties en ander marketingmateriaal te meten tijdens het verkoopproces.

Het snel groeiende bedrijf heeft kantoren in Gent, Londen en in enkele Amerikaanse grootsteden, waaronder San Francisco, het mekka van de start-ups. Pieterjan Bouten wist de voorbije jaren heel wat grote namen uit de bedrijfswereld te binden als klanten, onder wie Audi, BASF, Johnson & Johnson maar dichter bij huis ook het Gullegemse LVD. Naar verwachting zal Showpad de komende jaren naar de beurs trekken.

De titel European Entrepreneur of the Year wordt op 23 mei eerstkomend uitgereikt in Brussel.