Studio 100, de eigenaar van het pretpark Plopsaland in De Panne, blijkt bijzonder ambitieus en dit niet alleen met het ontspanningspark zelf. Meer en meer ontpopt Studio 100 zich ook tot een heuse projectontwikkelaar. Zopas heeft het zijn plannen bekend gemaakt om naast Plopsaland ook een heus vakantiedomein te bouwen met liefst 150 nieuwe huisjes. Als alles mee zit, zouden de eerste vakantiegangers er al in 2018 hun intrek kunnen nemen maar 2019 lijkt realistischer.

Het project moet een nieuwe boost geven aan het toerisme in de verre Westhoek. De 150  nieuw te bouwen vakantiehuizen vergen een zware investeringsenveloppe. Bezoekers van Plopsaland zullen zo de kans krijgen om na een bezoek ook vlakbij het park te overnachten. Plopsaland is het eerste attractiepark in België dat dit soort faciliteit aanbiedt. Het nieuwe vakantiepark komt vlak naast het pretpark. Het gaat om terrein van 10 hectare, die nu nog camping en landbouwgrond is. Elk vakantiehuis krijgt ook een thema, op het lijf geschreven van de kinderen.

Binnenkort start ook de bouw van een hotel. Dat wordt meer dan dubbel zo groot als aanvankelijk gepland. Er komen 127 kamers in plaats van 60. Op termijn wil Plopsaland tot 40 procent van zijn inkomsten halen uit de verhuur van vakantiewoningen en hotelkamers. Alles bijeen wil Studio 100 50 miljoen euro pompen in vastgoed aan de westkust.