De werken voor de bouw van een nieuw logistiek centrum van voedingsbedrijf Poco Loco schieten bijzonder goed op. Eind dit jaar begin dit jaar zal het geautomatiseerde magazijn in de haven van Roeselare volledig operationeel zijn. In het najaar wordt er proef gedraaid. Er zullen liefst 43.000 paletten kunnen gestapeld worden. Volgens CEO Peter Denolf is het de bedoeling om de stockage beter te doen aansluiten op de productie, wat ook zal zorgen dat er duizenden vrachtwagenbewegingen naar en van de haven van Roeselare geschrapt worden. Per dag worden er in Roeselare 5 miljoen wraps, 1 miljoen zakken tortilla chips en 100.000 dozen dinnerkits klaargestoomd.

De investering van het nieuwe en ruim veertig meter hoge magazijn wordt geschat op een tegenwaarde van 40 miljoen euro. In deze fase is Poco Loco druk op zoek naar tientallen nieuwe medewerkers. Er zijn momenteel 60 jobs te begeven. Twintig jobs staan in directe relatie met de bouw van het nieuwe logistiek magazijn. Daarnaast wordt nog gezocht naar 40 bedienden en arbeiders (operatoren, technische mensen).

Het verhaal van Poco Loco begon in 1994. In 1995 worden de eerste tortillachips geproduceerd en kort daarna wordt het gamma al uitgebreid met tortilla wraps. Nu worden ook allerlei tacko’s in het assortiment opgenomen. Op heden is Poco Loco uitgegroeid tot een toonaangevende Europese producent van zogenaamde Tex Mex producten. Bijna de volledige productie (96 procent) is bestemd voor het buitenland. Sinds 2010 behoort Poco Loco tot de Finse multinational Paulig Groep. Bij Poco Loco, dat goed is voor een jaaromzet van 250 miljoen euro, werken zo’n 500 mensen.