Pop-up zomer van Knokke verrast alweer

knokke pop upDe pop-up trend in Knokke is niet voorbij, ook al het lijkt het wat minder dan vorig jaar. Tot die vaststelling komt het exclusieve vastgoedkantoor Alexander Dewulf na een grondige analyse van de etalages in de stad van burgemeester Lippens. Feit is dat er weer flink wat leuks en opwindends in het aanbod zit, aldus Alexander Dewulf die de oplijsting maakt. De kunstliefhebbers worden elke zomer wel verwend in Knokke. Er was al Art@Knokke-Heist in het eerste weekend van de zomervakantie, toen liefst 42 galerijen voor de zeventiende keer een vernissageweekend hielden. In augustus is er dan Art Nocturne, de avondbeurs van 6 tot 15 augustus, in Hotel La Réserve (Elizabetlaan 160). Bij de nieuwe galerijen vond Alexander Dewulf YellowKorner (Kustlaan 4) waar fotografische kunst wordt verkocht. Ook in de Sint James [Kustlaan 138] zijn een tweetal nieuwigheden. Een recent fenomeen treffen we nog in Duinbergen (Zeedijk 336) met de buitengewone fotogalerij van Kortrijkzaan Jan D’Hondt. Een must als je het ons vraagt.

Met Arte Concept Bar (Zeedijk 650) wordt naadloos de overstap gemaakt naar spijs en drank. Je vindt er exquise cocktails en vintage objecten. De foodies en barliefhebbers komen verder aan hun trekken in Galleria Barista (Paul Parmentierlaan 110) voor de beste koffie. Thee met vlinders (De Wandelaar in Duinbergen) wordt geschonken in de pop-up vlindertuin. Een tijdelijke traiteur vind je bij Fonteyne The Kitchen (Kustlaan 229), na 5 winkels in Brussel nu ook in Knokke neergestreken. In de BMW Lounge (casinostrand), een klassieker op het strand naast de tent van het Cartoonfestival, kan je dit jaar ook tafelen op sterrenniveau. Miele organiseert er een tijdelijk restaurant Beach Flowers waar je een viergangenmenu kan eten, ontwikkeld door een aantal sterrenchefs.

AMG (Mercedes-Benz) is een pand verder verhuisd op het Driehoeksplein in de oude villa Jackie-Jean (Nieuwpoortstraat 20). Nog meer auto’s bij Lexus [Zeedijk / De Wielingen, residentie Saint Georges], bij Landrover/Jaguar (Zeedijk 756) en Tesla bij The List (Zeedijk 514). The List is er voor het derde jaar op rij tijdens de zomermaanden, met hun eigenzinnige lijst van vooral nieuwe en nog onbekende, hippe items. Op dezelfde locatie waar vroeger Princess zat, zit nu interieurzaak The Stories (Le Savoy, Zeedijk 756). Meer lifestyle bij YaYa treffen we aan bij (Kustlaan 113] en Charlie’s-Home of Designers (Zeedijk 617). De fashionista’s worden verwend met o.a. So Antwerp (Van Bunnenplein 28), de collectie van de jonge Belgische modeontwerper Joanne Vanden Avenne (Kustlaan 102) en juwelenontwerpen bij I.Ma.Gi.N (A. Breartstraat 12), Wouters-Hendrix (Kustlaan 325) en Barcelona (Zeedijk 602). Er zijn dan nog meerdere initiatieven die niet zo eenvoudig in een segment te stoppen zijn. En er zullen er de komende weken nog wel enkele opduiken. De vele leuke en verrassende tijdelijke zaken, geven Knokke in de zomer extra pigment. Ze zorgen ervoor dat er geen leegstand zichtbaar is in de belangrijkste winkelstraten, aldus Alexander Dewulf. (KC)