Poperingse ondernemer Jan Van Hecke wil ziekenhuisbacterie verslaan

De koJan Van Heckemende weken werken internationale studenten van Howest en het consortium van ProF samen aan creatieve oplossingen om de strijd aan te binden tegen een van de belangrijkste uitdagingen uit de zorgsector: de ziekenhuisbacterie. Studenten Communicatiemanagement en Industrieel Produktontwerp uit acht landen zullen samen nadenken over hoe de inrichting van toekomstige hospitalen de kans op ziekenhuisbacterie kan minimaliseren.
ProF is een Europese Zorgdenktank met meer dan 200 leden die jaarlijks ook haar adviezen bundelt in een concreet uitgewerkt project zoals “De Patiëntenkamer van de Toekomst”, “De levenslange woning van de Toekomst” en “De Zorgkamer van de Toekomst”. Promotor en drijvende kracht achter dat alles is de West-Vlaamse ondernemer Jan Van Hecke, die ook een eigen bedrijf heeft in de Westhoek (Boone International). De mede door hem aangestuurde Europese denktank ProF organiseert jaarlijks themadagen rond de evolutie van de diensten, de architectuur en de technieken in de zorg. Nu wil het netwerk zich ook buigen over de problematiek van de ziekenhuisbacterie en dit samen met Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen.
 Een groep van 20 internationale studenten uit India, Litouwen, Mexico, België, Frankrijk, Turkije, Nederland en Finland denken de komende weken na over nieuwe ziekenhuisinrichtingen of producten die de kans op een ziekenhuisbacterie moeten verkleinen. Bedoeling is dat de ontwerpen en het bijhorende communicatieplan van de internationale studenten gepresenteerd worden half mei. Dit project toont niet enkel de innoverende werkwijze van het ProF-consortium, maar ook de praktijkgerichtheid van Howest, de hogeschool West-Vlaanderen. (KC)