Power helpt vrachtwagens bij tolheffing

Foto Power station Focs Wevelgem

Het Wevelgemse brandstoffenbedrijf Power, van zaakvoerders Delphine en Emmanuel Dewulf, heeft een samenwerkingsakkoord getekend met Satellic, de firma die van de overheid de opdracht kreeg om de tolheffing te regelen voor elke vrachtwagen met MTM (maximum toelaatbare massa) van meer dan 3,5 ton. Die tolregeling wordt per 1 april van kracht.

In de praktijk betekent het dat elke vrachtwagen een OBU (on board unit) moet bestellen. De samenwerking tussen Power met Satellic leidt naar een nieuwe service voor transportbedrijven. De tolheffing kan met name via het Power tankkaarten-systeem  verrekend worden. Power kan voor zijn klanten ook de  registratie van zowel het bedrijf als van het wagenpark uitvoeren. Daarnaast kunnen ook de  OBU’s via Power besteld worden. Klanten beslissen zelf wat zij door Power willen laten opvolgen. Power schreef de voorbije dagen en weken zijn klanten een schrijven met info over deze nieuwe dienstregeling. Kennelijk wordt daar erg positief op gereageerd, aldus het management van Power.

Het familiebedrijf Power kan bogen op ruim tachtig jaar ervaring in de sector, en is in de petroleumsector uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke netwerken van een honderdtal tankstations in België. (KC)