Primeur voor aluminiumbedrijf Meutabel

Schermafbeelding 2016-01-19 om 09.18.52FAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, is de eerste Belgische organisatie die zijn klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft. Vier bedrijven, waaronder het West-Vlaamse Meutabel uit Oeselgem vielen in de prijzen. Met het FAC-keurmerk wil de beroepsfederatie de professionalisering van de sector vleugels geven. ““De vraag is niet wie er kwaliteit biedt maar wel wie biedt er gegarandeerde kwaliteit”, stelt Ilse Claeys, directeur FAC. “Vakkennis is essentieel.”

FAC opteert dan ook voor het doorgeven en permanent updaten van kennis via middelen die passen in de actuele behoeften van de bedrijven. Het gaat onder meer over opleidingen, over bedrijfsbezoeken, het organiseren van netwerkmomenten of over praktijk gerichte gerichte publicaties.

De concurrentie op de Belgische en internationale bouwmarkt is bijzonder hard. Gegarandeerde kwaliteit wordt reeds gevraagd in de orders van bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Bouwheren, architecten, studie­bureaus en aannemers kunnen nu in alle vertrouwen met de FAC-constructeurs werken. Meutabel richt zich vooral op de productie van aluminium ramen & deuren. Veel projecten situeren zich in de sociale woningbouw, waarbij volledige woonwijken door Meutabel worden ingericht. Het bedrijf levert tevens B2B diensten aan schrijnwerkers. (KC)