In aanwezigheid van drie Kortrijkse schepenen (Rudolf Scherpereel, Koen Byttebier, Wout Maddens) kondigde het familiebedrijf Prostor zijn komst aan naar het Kortrijkse industriepark Evolis. De intercommunale Leiedal haalde daarmee de zesde investering op korte tijd naar Evolis. In 2018 zou Prostor de verhuis van uit Geluwe naar Kortrijk rond moeten hebben. Prostor krijgt één van de laatste “vitrines” langs de E17 (snelweg Kortrijk-Gent) aangeboden. Op Evolis is nog tien van de dertig hectare beschikbaar, maar op één na geen A1 locaties meer met veel zichtbaarheid.

Prostor is een specialist van zonwering op maat. Tot in 2014 was het een zusterbedrijf van Brustor, maar toen werd gekozen voor een aparte entiteit. “Prostor is meer gefocust op maatwerk en innovatie”, aldus gedelegeerd bestuurder Olivier Rogiest die gehuwd is met Sofie Brutsaert. Sofie Brutsaert is de dochter van Louis Brutsaert die in 1965 de zaak stichtte. De afgesplitste kmo is met zijn oplossingen op maat wereldwijd actief in ruim veertig landen, tot in de VS en Peru toe. Vandaag mag Prostor zich marktleider noemen in hoogwaardige parasols. Het contact tussen Prostor en de stad Kortrijk kwam tot stand naar aanleiding van de herinrichting van de terrassen op de Grote Markt en de keuze voor uniforme zonwering. Naast zonwering lanceert Prostor zich ook meer en meer met zogenaamde “fietsendragers”.

Volgens Olivier Rogiest was de keuze voor Evolis een logische keuze. “We kunnen ons vinden in het concept van de bedrijvenzone, waarbij het accent ligt op innovatieve en exportgerichte bedrijven”, aldus Olivier Rogiest. “Door de ligging langs de snelweg krijgen we ook veel gratis publiciteit en visibiliteit.” De nieuwe zetel van Prostor zal 7.000 vierkante meter in beslag nemen en wordt gebouwd door de Ukkelse architect Marc Corbiau.