SCHORE – Een hotel waar je als koppel je eigen versie van Fifty Shades of Grey kan beleven: in het West-Vlaamse Schore (nabij Middelkerke) opent met Domaine 10 een ‘Disneyland voor volwassenen’. Het verhaal van een aparte vorm van ondernemen -maar altijd ondernemen- wordt geserveerd in Het Nieuwsblad. Het provinciebestuur wil het initiatief sponsoren, lees subsidiëren. Het is een ‘logiesvorm van de toekomst’, zegt gedeputeerde Franky De Block (SP.A) aan Het Nieuwsblad

Een rendez-voushotel mogen we het niet noemen. Dat klinkt te smoezelig en het initiatief mikt niet op slippertjes en maîtresses, maar op koppels. Een sekshotel, dat klinkt ook wat cru. Een hotel d’amour dan maar. “Disneyland voor volwassenen”, zegt uitbaatster Stéphanie Van Den Heuvel aan Het Nieuwsblad. “Ken je dat: je hebt als koppel een cava gedronken, het is mooi weer, je bent ontspannen. Dat is een vorm van voorspel. En dan besef je dat je kinderen thuis zitten te studeren en er nog wasgoed in de machine zit. Wat moet je dan doen? Een ­hotel boeken tot de dag erna? Daar hebben wij iets op gevonden.”

Het hotel wil tien kamers aanbieden. In deze opstartfase zijn er twee kamers: een oosterse kamer en een barokke kamer. Met een discrete ingang. Tijdens het in- en uit­checken hoef je niemand te zien. En er staat een striptease-paal. “Er stiekem op uit trekken op zondag terwijl de kinderen naar de chiro zijn: waarom zou dat niet mogen?”, aldus nog Van Den Heuvel in Het Nieuwsblad. “En in stijl bovendien. Dit heeft niets te maken met de kamertjes van 40 euro per uur. Wij zitten in een andere categorie. In ‘Domaine 10’ betaal je 130 tot 170 euro voor drie uur. Wil je hier overnachten, dan kost dat 150 tot ­190 euro.”

Overheid betaalt mee

Stéphanie Van Den Heuvel is gepokt en gemazeld in de horeca-sector. In Middelkerke vertegenwoordigt ze de derde generatie van het familiebedrijf dat hostellerie Gravenhof -een bekend Middelkerks restaurant en hotel- uitbaat. Domaine 10 is hun eigendom en Stéphanie Van Den Heuvle woont er ook met haar man. Het is deze laatste die Domaine 10 in principe zal runnen. De buurtbewoners werden de voorbije dagen in alle transparantie geïnformeerd over de plannen en uitgenodigd voor een BBQ. Deze zomer gaat de nieuwe zaak van start, via de eerste twee kamers.

Opmerkelijk genoeg, aldus Het Nieuwsblad, betaalt de overheid mee. Of beter gezegd: wil de overheid mee betalen. Het West-Vlaamse provinciebestuur wil het hotel subsidiëren met 20.000 euro, maar voorlopig staat het dossier ‘on hold’. “Omdat dit een logiesvorm van de toekomst is, willen we subsidiëren”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block. “Geef toe: je kunt dit met niets anders vergelijken. Het helpt ons om te diversifiëren en een ander publiek aan te trekken. We subsidiëren ook een bed and breakfast aan de kust die zich richt op naturisten. Dergelijke innovaties moeten een kans krijgen.”