Roeselare

Pure Value Europe, met standplaats Roeselare, heeft zopas de Greener Packaging Award 2017 gewonnen in de categorie bedrijfsmatige verpakkingen.
Greener Packaging Award is een initiatief van VAL-I-PAC en Fost Plus, de twee Belgische organisaties die bedrijven helpen om hun verpakkingsafval te recycleren. Bedoeling is om de best practices te delen met bedrijven die duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen op de markt willen brengen.

Pure Value blonk uit met zijn Proteus Smart Display, en dat op basis van diverse parameters: karton reductie, herbruikbaarheid, minder verspilling en dus ook minder afval. Het bedrijf werd opgericht door de Roeselaarse ondernemer Sandy Defauw, samen met zijn mede-oprichters Geert Marivoet en Bram Van Schijndel. De drie  milieubewuste ondernemers bogen zich over de vraag hoe zij de verspilling van materiaal (dat gebruikt wordt in de distributieketen) konden reduceren. De prijswinnaar Proteus Smart Display werd ontwikkeld samen met merkfabrikanten en retailers in België en Nederland, met de bedoeling een nieuwe standaard neer te zetten voor promotionele productdisplays. De technisch sterk onderbouwde Proteus Smart Display is voorzien met geïntegreerde hard en software ten behoeve van supply chain, marketing en verkoopdata. Elke fabrikant en elke distributeur kan dezelfde displays eindeloos opnieuw gebruiken voor hun volgende winkelpromotie.

Klaar voor de markt

Pure Value Europe wil nu met zijn ‘prijsbeest’ de markt op en aankloppen bij grote distributeurs en de belangrijkste fabrikanten. Enkele toonaangevende merkfabrikanten hebben al toegezegd waaronder AB InBev, Coca-Cola, Kraft Heinz, Mars, Unilever en Procter & Gamble; alsook de distributeurs Carrefour, Delhaize, Colruyt, Spar en  Jumbo.