Waregem

Waregem is het mekka van de paardensport en die lijn wordt ook doorgetrokken op zakelijk vak. Het lokale Q&O Insurance manifesteert zich als een nieuwe Belgische verzekeringsspeler voor de paardensport ongeacht of het nu gaat om galoprennen, drafrennen, dressuur, jumping, eventing, mennen, western, endurance, horseball, para-equestrian of andere disciplines.

Zaakvoerder Stefaan Desimpel wenst met Q&O Horse Insurance oplossingen op maat aan te reiken in een one-stop-shopping omgeving en dit voor eigenaars van (sport)paarden, (sport)pony’s, fokkerij, africhting, stoeterij, manège, handelsstal, wedstrijdstal, hengstenhouderij, hippodroom, hippische centra, federaties, enzovoort. Recent werd er al een samenwerking met de VLP (Vlaamse Liga Paardensport) op poten gezet.

Q&O Horse Insurance biedt momenteel exclusief voor de Belgische markt volgende op maat geschreven verzekeringsproducten aan : dierensterfte, diefstal, loss of use, onvruchtbaarheid van de hengst, overlijden van de foetus, veulenverzekering en dierenartskosten, burgerlijke aansprakelijkheid voor eigenaar van (sport)paarden of (sport)pony’s, burgerlijke aansprakelijkheid voor professionelen, ongevallenverzekeringen, alsook verzekeringen ten behoeve van koersmaatschappijen zoals Oostende Koerse en Waregem Draaft bijvoorbeeld.

Q&O Horse Insurance geeft ook allerlei advies, bijvoorbeeld omtrent pensionovereenkomsten voor professionelen die infrastructuur verhuren (voorbeeld verhuur van paardenboxen op jaarbasis), en dit  om bij latere ernstige schadegevallen zoals brand en andere onaangename verrassingen tussen betrokken partijen zoveel als mogelijk te vermijden. Volgens Stefaan Desimpel was er nood aan een ver doorgevoerde dienst- en adviesverlening voor de paardensport. “Vandaag stel ik vast dat velen onvoldoende verzekerd zijn wellicht omdat ze onvoldoende op de hoogte zijn van de risico’s verbonden aan deze mooie sport”, aldus Desimpel.