Quick Step organiseert eigen fandorpen in Ronde van Frankrijk

fanvillageHet West-Vlaamse Quick-Step (Unilin) pakt in samenwerking met partners Etixx en Kookeiland uit met een eigen fandorp langsheen het parcours van de Tour de France. Daar krijgen niet alleen VIPS een lekkere maaltijd, maar worden ook de supporters ontvangen om hun lievelingsploeg en/of renner aan te moedigen. In een ambiance die past bij zomervakantie, kamperen, samenhorigheid en Belgisch enthousiasme, wordt er om de twee dagen een staanplaats geboden aan mobilhomes die  meereizen in het Tourcircus. De Fan Village wordt om de paar dagen opgesteld zodat de mobilhomes de kans hebben om tijdig op de staanplaats te geraken. Op maandag 11 juli werd Andorra aangedaan en vond in het fandorp een “Belgisch mosselfeest” plaats.

Supporters kunnen in het West-Vlaamse tentenkamp ook terecht voor een snack en een drankje, waarbij ze de publiciteitskaravaan en de renners zien voorbij rijden, kunnen aanmoedigen en nadien het verloop van de wedstrijd verder kunnen volgen op een scherm. Alle bezoekers krijgen bovendien een fanpakket. De Fan Village moet een plaats zijn voor alle supporters en andere wielerfans, om zo de renners een grote duw in de rug te geven, aldus de initiatiefnemers. Het bedrijf Kookeiland uit Kontich verzorgt al jaren de maaltijden voor de profrenners van de twee nationale wielerploegen van Etixx-Quick-Step. Vanuit de mobiele keukentruck serveren de chefs tijdens alle grote wedstrijden zoals Parijs-Nice, Tour de France, of de Vuelta elke dag een uitgebalanceerd dagmenu aan de renners.

Deze week slaat het fandorp zijn tenten nog op in Carcassonne (13 juli), in Bourg Saint Andéol (15 juli) en in Bourg-en-Bresse (17 juli). (KC)