Ran Van Ongevalle uit Knokke-Heist heeft in Berlijn de prestigieuze cocktailwedstrijd ‘Bacardi Legacy’ gewonnen. Hij baat samen met vader Jan en zus Hannah de befaamde cocktailbar The Pharmacy uit in Knokke. In Berlijn werd een keuze gemaakt uit een preselectie van 10.000 inzendingen uit 38 verschillende landen. De West-Vlaamse cocktail Clarita kwam naar voor als de beste ter wereld.

De familie Van Ongevalle is inmiddels vertrouwd geraakt met prestigieuze prijzen maar een overwinning in ‘Bacardi Legacy’ is op zijn minst bijzonder te noemen. Het is de allereerste keer dat een Belg deze prijs in de wacht sleept. Ran Van Ongevalle is amper 25 jaar oud maar komt uit een zogenaamde cocktaildynastie. “Het voelt alsof ik mijn familie eer heb aangedaan met deze overwinning”, aldus de winnaar. Meer dan 10.000 barmannen en -vrouwen van over de hele wereld waagden hun kans en de 38 finalisten mochten verzamelen in Berlijn. Hun opdracht bestond er in om een nieuwe ‘klassieke rum cocktail’ te mixen. In de cocktail Clarita, een zogenaamde ‘short-drink cocktail’, mixte Ran van Ongevalle onder meer bacardi, amontillado sherry, crème de cacao en absint.

Bezeten als hij is door het vak wil Ran van Ongevalle nu de wereld rond reizen om als barman aan de slag te gaan in diverse wereldsteden en zo nieuwe wijsheid op te  steken.