Het drukkersbedrijf Drukta heeft zopas zijn vijfde verjaardag in de nieuwe zetel in Kortrijk gevierd. Zaakvoerders Renaat Desiere en Koen De Brauwer zorgden voor een ‘specialleke’ door Kamagurka uit te nodigen. De kunstenaar mocht de gloednieuwe drukpers voorzien van zijn uniek tekentalent.

“Sinds we vijf jaar terug onze intrek namen in ons nieuwe pand aan de Kortrijkse deelwijk Walle, groeiden we snel”, aldus CEO Renaat Desiere. ”De verhuis naar Kortrijk heeft voor een boost gezorgd voor Drukta. In de afgelopen vijf jaar hebben we voor meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd. Nu hebben we een nieuwe state-of-the-art Heidelberg 8-kleuren drukpers geïnstalleerd en in gebruik genomen. De natte droom van elke drukker, de crème de la crème: full-option voor maximale automatisering, sublieme drukkwaliteit, bliksemsnelle jobwissels, minimale inschiet en vlijmscherpe prijsstelling. Hiermee spelen we in op de marktvraag van steeds kortere deadlines en topkwaliteit zonder compromissen. Deze laatste investering betekent een nieuwe stap in ons Drukta2020– businessplan waarbij we focussen op zaken als lean manufacturing en just-in-time productie. Zo willen we de sprong maken naar Industrie 4.0. Industry 4.0 staat voor doorgedreven automatisatie en efficiënter gebruik van materialen en energie. Vandaag realiseren we een productiviteitssprong.met alle voordelen van dien op vlak van duurzaamheid en kostenbesparingen.”

De nieuwe Heideberg 8-kleuren drukpers zorgt ook nog voor twee bijkomende nieuwigheden: Photorealistic Print (drukken met een fotografische uitstraling) en CO2-neutraal drukwerk.