Renson en Delta Light openen showroom op Fifth Avenue in New York

fifth-avenue-nycEen nieuw design-collectief van Belgische architecturale en design bedrijven opende zopas een exclusieve showroom op Fifth Avenue, hartje New York. Die vier deelnemende bedrijven zijn d’Apostrophe (binnenhuis advieskantoor uit Mol), Royal Botania (outdoor tuinmeubelen uit Nijlen), en de West-Vlaamse toppers Renson en Delta Light. De exclusieve showroom luistert naar de naam “Ernest”’. Daar zullen naast binnen- en buitenmeubelen ook de laatste nieuwe trends in verlichting, oplossingen voor gezond wonen, vloerbekleding en meer te vinden zijn. Uitgerust met “state of the art” technologie is de showroom tegelijk ook inzetbaar als unieke evenementenlocatie. Ernest staat voor enkele van Belgiës meest high end residentiële en projectoplossingen voor (interieur)architecten en particulieren.

De stek op de prestigieuze Fifth Avenue is geen traditionele showroom, maar eerder een multifunctionele ruimte die naast showcases ook de perfecte locatie is als flexibele ontmoetingsruimte voor sociale en culturele evenementen met een typisch Belgische toets. Met deze showroom wil oprichter D’Apostrophe vooral een trend zetten, een ontmoetingsplaats creëren die bezoekers inspireert op het vlak van designoplossingen voor binnen en buiten: van meubels over verlichting, vloerbekleding en terrasoverkappingen. De naam “Ernest” werd specifiek gekozen met de bedoeling om de Vlaamse roots van de partners te benadrukken. Paul Renson (CEO Renson) is blij met het initiatief: “Deze showroom is voor ons een belangrijke tool om architecten over de hele Verenigde Staten te inspireren en hen kennis te laten maken met de design oplossingen die Renson biedt om zowel binnen als buiten gezond en comfortabel te kunnen wonen,” aldus Paul Renson.

De ambitie van Renson en Delta Light om elk in hun domein om uit te groeien van een Belgisch familiebedrijf tot een wereldspeler zijn niet nieuw en de opening van “Ernest” in New York zet dit alleen maar extra in de verf. Met directe vluchten naar de Oostkust van de USA en met de status van zakenhoofdstad van de Verenigde Staten is New York ook de uitgelezen locatie voor deze showroom. (KC)