Het Renson Time Trial Team won recent de vierde editie van ‘Het Snelste Bedrijf’, een tijdrit voor bedrijventeams. Net zoals de 3 vorige edities, bleek de Renson-ploeg ook dit keer de snelste van alle deelnemers. Zelfs op een nieuw parcours en met enkele sterke nieuwe teams aan de start, blijft Renson dus nog een jaartje langer de te kloppen ploeg.

Op een workshop voorafgaand aan deze 2017-editie van ‘Het Snelste Bedrijf’ ontving het Renson-team eind mei nog de gepersonaliseerde trofee van 2016 uit handen van Vlaams minister van werk, economie, innovatie en sport Philippe Muyters. Vervolgens verlengde de ploeg dan zijn titel na opnieuw een sterke prestatie. Renson-collega’s David Geldhof, Giel Bruyneel, Stefaan Spruytte, Christophe De Mits en Kristof Cornelis legden de 23,5 km af in 34’24” met een gemiddelde van maar liefst 40,97 km/h. Een toptijd die ruimschoots volstond voor een vierde overwinning op rij. Giel Bruyneel (Supervisor Testing bij Renson): “De sterke tegenwind in de eerste wedstrijdhelft speelde ons nochtans flink parten. Al na een tweetal kilometer moesten 2 van de 5 collega’s er onverbiddelijk af. Aangezien aan de finish de tijd van de derde de doorslag gaf, kwam het er dus al vroeg op aan om met de resterende collega’s samen te blijven, ook op de Oude Kwaremont.” Uiteindelijk bleek Team Renson z’n tijdrit goed ingedeeld te hebben en noteerde het ook de snelste klimtijd op de Oude Kwaremont. De mythische kasseihelling werd – inclusief tijdsopmeting op de top – als extra obstakel voorzien in het nieuwe parcours dat voor deze editie voor het eerst Kruishoutem inruilde voor Oudenaarde.

West-Vlaming Johan Museeuw – met zijn Cycling Academy al 3 jaar partner van het evenement – nam dit jaar voor het eerst zelf deel en eindigde met Team Medialaan op de vierde plaats: “Door zelf de tijdrit te rijden, kan je de prestatie van de winnaars pas echt naar waarde schatten,” zegt Museeuw daarover. “Renson is nu eenmaal een fysiek sterk en ambitieus team. Maar volgend jaar komen we zeker terug om hen het vuur aan de schenen te leggen,” klinkt het strijdvaardig bij de ex-wielerkampioen. “Qua teambuilding is dit trouwens een fantastisch evenement voor bedrijven,” vult hij nog aan. “Je merkt dat er meer leeft dan werk alleen onder de deelnemers die hier toch allemaal met de nodige dosis adrenaline en wilskracht aan de start staan.”

Renson, de Belgische trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen is al enkele jaren actief in het World Tour Peloton. Dit jaar gebeurt dat als partner van Team Sunweb dat recent met Tom Dumoulin de Giro won.