Renson loopt in de kijker in Milaan

IMG_8563Voor het derde jaar op rij verzamelen alle grote spelers op het vlak van internationaal design zich deze week in het Palazzo Litta van Milaan, en dit ter gelegenheid van de Design Week. Als spin-off van de “‘Salone del Mobile”-beurs, huisvest dit fascinerende stukje baroque architectuur in het centrum van Milaan een tentoonstelling rond het thema ‘traditie & technologie’. Als één van de partners pakt Renson op deze tentoonstelling uit met de Camargue, een innovatieve terrasoverkapping met roteerbare aluminium lamellen in het dak.

De Camargue combineert een aluminium constructie met een dak dat bestaat uit draaibare aluminium lamellen. Die 150° roteerbare lamellen maken het de gebruiker mogelijk om zelf te bepalen hoe men de zonwering en/of ventilatie wenst. De lamellen zijn zo ontworpen dat het neerslagwater via geïntegreerde watergeleidingskanalen afgevoerd wordt in de kolommen. Zelfs als de lamellen na een regenbui opendraaien, blijft het droog onder de terrasoverkapping.

RENSON® uit Waregem is in Europa trendsetter op het vlak van natuurlijke ventilatie en buitenzonwering. Vanuit een ervaring die teruggaat tot 1909, ontwikkelt dit dynamisch familiebedrijf energiezuinige systemen en concepten die een gezond en comfortabel binnenklimaat nastreven in woningen, appartementen en veranda’s, maar ook in kantoren en bedrijfsgebouwen, ziekenhuizen en zorgcentra, scholen, enzovoort. Het bedrijf van de charismatische zaakvoerder Paul Renson investeert fors in onderzoek en ontwikkeling. Een zeer uitgebreid team R&D mensen en product managers is continu bezig met de optimalisatie van de bestaande producten en de uitwerking van innovatieve oplossingen. In Milaan worden deze inspanningen nog eens naar waarde geschat want Renson figureert er naast grote namen uit de internationale designwereld. (KC)