Renson stapt als sponsor in dameswielrennen

De UCI kondigde recent in navolging van de bestaande World Tour voor mannen ook de nieuwe World Tour voor damesteams aan. Dit moet het vrouwenwielrennen een extra boost geven. Het Waregemse familiebedrijf Renson springt meteen op de kar middels een partnership met Team Giant-Alpecin. Renson, marktleider in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, zet zo zijn eerste stappen in het dameswielrennen. Vanaf 2016 prijkt het Renson-logo op de uitrusting van Team Liv-Plantur, het satelliet damesteam van de Worldtour mannenploeg rond kleppers als John Degenkolb en Tom Dumoulin.

Wevelgem - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Ensing Janneke of Parkhotel Valkenburg Continental Team - Mackaij Floortje of Liv Plantur - Hosking Chloe of Wiggle Honda pictured during womens edition of Gent - Wevelgem - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2015

Renson hoopt samen met Team Giant-Alpecin zijn internationale groei en naambekendheid te versterken. Team Giant-Alpecin heeft een mix van renners uit negen verschillende landen, die het hele jaar door kunnen meestrijden: in de klassiekers van het voorjaar, in tijdritten, maar ook in de meerdaagse rittenwedstrijden en grote rondes. Warren Barguil en Tom Dumoulin hebben in de recente Vuelta bewezen dat het team ambitie mag hebben om in de nabije toekomst het podium van een grote ronde te halen. John Degenkolb wordt beschouwd als een echte ‘Flandrien’, die het imago van Renson kan helpen versterken. Het Waregemse familiebedrijf Renson is onder impuls van CEO Paul Renson uitgegroeid tot één van de snelst expanderende bedrijven van het land. (KC)