De Roeselaarse REO Veiling heeft grensoverschrijdende ambities. In het Noord-Franse Arques wordt gebouwd aan een serrecomplex voor de kweek van tomaten. Er werd reeds 20 hectare landbouwgrond aangekocht en er is een optie op een bijkomend stuk grond van 55 hectare. Franse en Belgische landbouwbedrijven worden uitgenodigd om er hun tomaten te kweken. Bovendien kunnen die bedrijven desgewenst ook een nieuwe markt aanboren in Frankrijk. Frankrijk heeft vooral een onmetelijk potentieel aan consumenten.

De stap naar Noord-Frankrijk is niet nieuw voor REO. Sinds 2014 cultiveert REO er met succes ook al miljoenen kilo’s spruiten, bloemkool, courgettes of knolselder. Naar verwachting zullen de eerste West-Vlaamse tomaten “Made in France” in het voorjaar van 2018 het levenslicht zien. Het eerste serrecomplex is er in aanbouw op vraag van een Zedelgemse tuinbouwer. Bedoeling is dat collega tuinbouwers ook de kans grijpen die hen dankzij de REO Veiling in Roeselare op een schoteltje wordt aangeboden.

Arques staat bekend als een landbouwgebied bij uitstek, al wist het decennia lang ook een reputatie op te bouwen met zijn befaamde glasindustrie (Cristal d’ Arques). Het stadje ligt in het departement Pas-de-Calais. Tussen Roeselare en Arques liggen ongeveer 75 kilometer.