Restaurant Broel Hotel krijgt een tijdelijk tweede leven

broel-restoHet vroegere hotel Broel in Kortrijk kampte de voorbije maanden met krakers. De eigenaar grijpt nu vindingrijk in om ze buiten te houden. De vroegere loungebar opent eind oktober namelijk als restaurant. De uitbaters uit Gent gaan bovendien in het vroegere hotel wonen. En zijn zo tegelijk ook conciërge van het gebouw.

Hotel Broel staat al sinds eind januari leeg, na een faillissement. Het gebouw vlakbij de Broeltorens werd verkocht aan ontwikkelaar Luc Beke van Global Estate Group en gaat in april-mei 2017 tegen de vlakte. “Er hielden zich door de leegstand krakers op in het pand”, zegt Thomas Gellynck (22). De jongeman en zijn vriendin Lara De Vlieger (24) mogen de vroegere loungebar van het hotel, op de hoek van de Broelkaai en de Dam, een half jaar als restaurant uitbaten. Het restaurant krijgt de naam Commotie. Een naam met een knipoogje omdat er heel wat commotie was rond de faling. “En omdat we nu zelf opschudding veroorzaken met ons initiatief”, klinkt het. Commotie wil een creatieve keuken brengen met heel wat buitenlandse invloeden. De zaak zal ook een cocktailbar in huis hebben.

Het koppel is afkomstig uit Gent. Ze kunnen op hun jonge leeftijd al fraaie adelbrieven voorleggen. Zo werkte Thomas Gellynck als kok onder meer in brasserie Belga Queen op de Graslei in Gent. Zijn vriendin Lara De Vlieger werkte onder meer al in de zaal van Café Theatre in de gebouwen van de Koninklijke Opera van Gent. “We kennen de eigenaar van gewezen hotel Broel en zijn blij met deze kans, we nemen de uitdaging met beide handen aan”, zegt het koppel, dat zich goed thuis voelt in Kortrijk. “De stad leeft en de mentaliteit bevalt ons, iedereen is hier erg vriendelijk”, zegt Lara. (KC/PL)