Revor Group, de bedden- en boxspringsfabrikant uit Meulebeke en Ingelmunster, verhuist volgend jaar naar Kuurne. Met de steun van de Vlaamse overheid plant de bedden- en boxspringsfabrikant een grootschalige investering. Het geplande investeringsbedrag loopt op tot net geen 17 miljoen euro, waarvan een dik half miljoen Vlaamse subsidies. “Het gaat om de renovatie van bestaande gebouwen, de bouw van een volledig nieuwe productiehal en de aankoop van een resem nieuwe machines en installaties”, vertelt CEO en partner Tom Verstraeten.

De groep wil op relatief korte termijn verder blijven groeien. “Onze huidige vestigingen staan ons niet helemaal toe onze toekomstplannen waar te maken”, aldus hoofdaandeelhouder Jan Maes. “Binnen drie à vier jaar moeten we in Kuurne nog met zo’n 25 procent kunnen groeien. Wij willen volop inzetten op de e-commerce en die omwenteling heeft een ontegensprekelijke impact op onze manier van werken. Dit nieuwe project in Kuurne past perfect in die logica.”

Johan Bossuyt, schepen van Ondernemen in Kuurne, en de Kuurnse burgemeester Francis Benoit zijn erg tevreden met de komst van Revor Group. “Deze stap bewijst dat onze aandacht voor de revitalisering en herwaardering van het bedrijvenpark loont”, stelt Bossuyt. “Met Revor Group, naast Bouwmaterialen Verhelst en Sanitair Facq op de site Prado hebben we binnenkort een aantrekkelijk uithangbord voor Kortrijk-Noord.” De verhuizing van Revor alleen brengt zo’n 150 jobs naar Kuurne. Tegen juli 2018 moet de vestiging volledig operationeel zijn. Nog andere bedrijven hebben eerder al hun komst naar de Prado-site aangekondigd.