Drie chefs van RHIZO Hotelschool Kortrijk demonstreerden hun kunsten op een wedstrijd van Sopexa Benelux en sleepten er de overwinning in de wacht. Sopexa Benelux is een marketing- en communicatieagentschap dat gespecialiseerd is in food, drinks en lifestyle van Franse bodem. Ze schreven een wedstrijd uit waarbij oesters uit Les Marennes d’Oléron gecombineerd moeten worden met Chablis.

De chefs keukenpraktijk en de chefs wijnleer, Serge Koether, Karolien Delabie en Griet Laperre bundelden de krachten voor deze wedstrijd. “We brainstormden over mogelijke combinaties met de oesters en wijn”, vertelt Serge Koether. “De recepten werden uitgetest en geproefd in de keukens van de Hotelschool. Uiteindelijk weerhielden we drie recepten. We stelden de gerechten voor in Brussel aan een jury en andere proevers.” Die juryleden waren kennelijk helemaal overtuigd: de chefs wonnen met overtuiging de wedstrijd met hun gerecht.

Céline Craeynest, directeur van de Hotelschool, is trots op de prestatie van de chefs. “De chefs werkten nauw samen als team”, aldus Craeynest. “Dat is typisch voor onze Hotelschool: leren van elkaar, talenten maximaal ontplooien en veel creativiteit. Intussen kijken we uit naar de verhuis van de Hotelschool, waar het teamwerk nog beter tot zijn recht zal komen.” Die verhuis naar de nieuwbouw vindt plaats op 1 september.