Het gaat goed met het Ring Shopping Center in Kuurne, zo blijkt uit de laatste cijfers. Het aantal bezoekers blijft in stijgende lijn gaan en aan de aanbodzijde melden zich vijf nieuwkomers.     

Mocht wijlen Albert De Clerck nog leven, hij zou opfleuren. Hij lag destijds als minister mee aan de basis van de oprichting van het Ring Shopping Center in Kuurne. Ring Shopping verwelkomt rond deze tijd liefst vijf nieuwe namen. Recent openden drie nieuwe winkels de deuren: Brice (een herenwinkel gespecialiseerd in stadskledij), River Woods (een herenboetiek) en Produstore (een breed gamma aan telefoon accessoires voor alle modellen).

De bezettingsgraad van Ring Shopping, nu al tachtig winkels, zal blijven stijgen dankzij twee nieuwe toekomstige huurders. Enerzijds een nieuwe horecazaak en anderzijds Electro Depot. De Franse keten is gespecialiseerd in huishoud, elektro en multimedia, en opent in het voorjaar (maart 2018) de deuren van haar tweede Vlaamse vestiging in Ring Shopping. Na de opening in Oostende heeft de keten ervoor gekozen om een winkel van 1.600 m² neer te poten in Kortrijk-Kuurne. De ‘cash & carry’ keten opende 65 winkels op tien jaar tijd in Frankrijk, blijft groeien en is overtuigd van het potentieel in Vlaanderen.

Ring Shopping Center ziet ook de bezoekersaantallen stijgen. Volgens manager Bruno Devriese zal dit jaar nog de kaap van 3,5 miljoen bezoekers bereikt worden, wat een stijging van 9 procent zou betekenen tegenover vorig jaar.