Ring Shopping Center Kuurne investeert 70.000 euro in wifi

 

114805F0122-INGR

Vanaf december kunnen de bezoekers van het Ring Shopping Center in Kuurne genieten van gratis wifi in de mall. Met deze dienst wil Ring Shopping de klanten een nog aangenamere shopbeleving bieden. Volgens directeur Bruno Devriese hangt aan de investering in wifi een prijskaartje van dik 70.000 euro. De opdracht werd binnengehaald door een Nederlands bedrijf maar voor de bekabeling wordt in onderaanneming beroep gedaan op het Gullegemse Electro Entreprises (EE). EE voert de operaties ’s nachts uit om de hinder voor bezoekers zoveel mogelijk te beperken.

De klanten hebben toegang tot gratis internet in de gemeenschappelijke delen van Ring Shopping. Verbinding maken met de gratis wifi is heel eenvoudig: één klik op de netwerknaam ‘Ring Shopping’ en je bent verbonden. Inloggegevens zijn niet vereist.
Dit wifi-netwerk wordt ook geïnstalleerd met oog op de lancering van een Ring Shopping Applicatie. “Wij zijn het eerste shoppingcenter in België dat uitpakt met dit systeem,” aldus manager Bruno Devriese. “Via deze applicatie krijgen bezoekers alle info maar krijgen ze ook vanaf de eerste stap die ze zetten in het Shopping Center op een fidelity card automatisch één punt toegewezen als trouwe klant. Dat ene punt kan meteen verdubbeld worden aan de balie. Ook bij aankoop van goederen worden punten toegekend. Honderdvijftig punten zijn goed voor een waardebon van 15 euro.”

Sinds begin dit jaar is het Ring Shopping Center in Kuurne eigendom van de Nederlandse vastgoedgroep Wereldhave. Dit jaar steeg het bezoekersaantal opnieuw aanzienlijk: van 3,1 miljoen naar 3,5 miljoen. (KC)