ROESELARE – Het bekende en vrij gereputeerde Roeselaarse architectenbureau B2Ai -nu nog altijd beter bekend als Buro II- ondergaat een gedaanteverwisseling op het niveau van de aandeelhouders. Dat meldt de website van het kantoor. Het partnership met vier aandeelhouders wordt verlaten voor een managementteam met één CEO en een enkelvoudig aandeelhouderschap. Pieterjan Vermoortel neemt de touwtjes nu alleen in handen.

B2Ai ontstond uit een fusie van het Roeselaarse BURO II & ARCHI+I. BURO II werd in 1979 opgericht door de visionaire maar in 2015 overleden architect Hendrik Vermoortel.  Philémon Wachtelaer richtte ARCHI+I op in 1980. Vanuit gedeelde waarden en ambitie fusioneerden BURO II en  ARCHI+I in 2011 tot een architectenbureau met vier locaties (Brussel, Gent, Roeselare, Rijsel). Sinds 2017 staat het bureau onder de naam B2Ai voor een mensgerichte aanpak.

B2Ai bespeelt het hele terrein van de architectuur: woningen, bedrijfsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, klein- of grootschalig, privaat en publiek. Het multidisciplinaire team telt 120 medewerkers. B2Ai heeft naar eigen zeggen een aantal kernwaarden hoog in zijn vaandel staan, zoals mensgericht, professioneel en innovatief. Het heeft een hele reeks schitterende referenties op zijn actief staan, zoals onder meer het futuristisch ogende ziekenhuis van Knokke waarvan het concept nog door Hendrik Vermoortel himself integraal werd uitgedacht en uitgetekend. Zijn zoon Pieterjan wil nu het levenswerk van zijn vader autonoom kunnen verder zetten.