ROESELARE – Het Roeselaarse beMatrix en het Noorse bedrijf Messekompaniet, twee toonaangevende bedrijven in de eventsector, gaan een joint venture aan en bieden vanaf nu een totaaloplossing aan via ‘het beste van twee werelden’. De bedoeling: standenbouw letterlijk naar een hoger niveau tillen.

Met de beMatrix kadersystemen kan er eindeloos gecombineerd en geëxperimenteerd worden om eye-catching standen te bouwen. Tot nu toe ontbrak er echter nog één component: een dubbeldek constructie. Om deze mogelijkheid aan standenbouwers te kunnen aanbieden, startte beMatrix een samenwerking met Messekompaniet uit Oslo, producent van het slimme dubbeldek systeem Sento Magnum. Dat laatste systeem is vervaardigd uit aluminium en werd speciaal gecreëerd om verdiepingen te bouwen. Dit unieke dubbeldek systeem is een slimme en snelle oplossing om stabiele en veilige hoge constructies te realiseren. Door een ingenieus koppelingssysteem komen er immers geen bouten en moeren aan te pas. Het systeem werd uitvoerig getest op vlak van veiligheid en stabiliteit.

Het West-Vlaamse beMatrix biedt modulaire oplossingen voor standenbouw, events en displays aan. Tevens is ze de uitvinder van het originele kadersysteem met grote gaten, dat het modulaire met maatwerk verenigt. Het bedrijf heeft naast zijn hoofdzetel in Roeselare al divisies in de Verenigde Staten, Scandinavië en Azië. Het doel is immers om standenbouwers en de klanten-bedrijven internationaal én lokaal te kunnen bedienen. Messekompaniet AS is een Noors familiebedrijf dat in 1971 ontstond in Oslo en sindsdien al drie generaties wereldwijd actief is in de eventsector.