Roeselaarse investeringsfonds Robur Capital doet eerste zet op schaakbord

robur_2Het Roeselaarse Robur Capital investeert mee in de management buy-out van MIDES, in gang gezet  door huidig zaakvoerder Koenraad Stockman. MIDES (www.mides.be) is een engineeringbureau met vestigingen in Roeselare en Geel, actief in projectsourcing. Organisaties die voor hun technische projecten zelf niet over de nodige resources beschikken, kunnen een beroep doen op de engineers en de expertise van MIDES. Robur Capital verwerft een meerderheidsbelang van 60 procent en de overige 40 procent is in handen van Koenraad Stockman.
De naam MIDES is een acroniem voor Multi Industrial Design & Engineering Services. Het bedrijf levert gespecialiseerde projectbegeleiding voor de meest uiteenlopende opdrachten, van industriële en bouwkundige projecten tot gecontroleerde shutdowns, onderhoud en productieoptimalisatie. Daarnaast is het gespecialiseerd in CAD-engineering voor allerlei technische toepassingen en 3D-scanning van technische installaties, gebouwen en volledige sites. Momenteel telt MIDES 105 engineers, ontwerpers, tekenaars, technical writers, werkvoorbereiders, project- en onderhoudsingenieurs, project- en werfleiders. Alle personeel werkt vanuit de kantoren in Roeselare en Geel, en op locatie bij klanten. MIDES werd opgericht in 1995 en heeft in de loop der tijd een stevige reputatie opgebouwd dankzij geslaagde, vaak complexe projecten bij diverse multinationals. De laatste jaren is het bedrijf snel gegroeid: in 2015 bedroeg de omzet 9 miljoen euro, in 2011 was dat nog 4 miljoen. Met deze participatie wil Robur Capital de groei van MIDES bestendigen. Koenraad Stockman werd zaakvoerder in 2012. Hij had toen al ruim 14 jaar ervaring in sales en salesmanagement. Vandaag is hij een gelukkig man: “We zijn klaar voor de toekomst”, zegt hij. “In Robur Capital hebben we een sterke partner gevonden, een partner die onze verdere groei kan faciliteren.” Ook bij Robur is het tevredenheid troef. “MIDES beantwoordt helemaal aan onze investeringscriteria”, aldus Wim Deblauwe, managing director van Robur Capital. “Als gedreven ondernemers doet het ons plezier dat we iemand als Koenraad in zijn ondernemersambitie kunnen steunen.”
Voor Robur Capital is MIDES de eerste investering sinds het fonds werd opgericht in januari 2016. Vandelanotte en Tilleman Van Hoogenbemt zijn opgetreden als financieel en juridisch adviseurs van de kopers. Alle betrokken partijen zijn overeengekomen om geen verdere financiële details over de transactie bekend te maken. (KC)