De intercommunale WVI heeft samen met de Stad Roeselare de officiële opening van het bedrijventerrein Ovenhoek gevierd in aanwezigheid van de toekomstige ondernemers. De infrastructuurwerken van het 18 hectare groot gebied werden in 2016 afgerond met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Sinds de lancering van de verkoop in de zomer van 2016 werden reeds 16 percelen verkocht en weldra starten de eerste bouwwerken. Het bewijs dat Roeselare een belangrijke regionale voortrekker is waar ondernemen en vernieuwen centraal staan, aldus de initiatiefnemers.

Het gemengd regionaal bedrijventerrein Ovenhoek Zone C is gelegen ten westen van de Stad Roeselare en toegankelijk via de Oostnieuwkerksesteenweg. WVI investeerde 9 miljoen euro in de uitbouw en aanleg. De toegelaten activiteiten variëren van productie, opslag en onderzoek tot groothandel. WVI biedt kandidaat-kopers een kavel aan op maat van het bedrijf. Er wordt aan investeerders ook gratis advies verleend over de bouwplannen.

De interesse voor het nieuwe bedrijvenpark blijkt zeer groot. 16 percelen gingen reeds de deur uit. Momenteel is er nog 4,37 hectare in de aanbieding en er lopen momenteel al gesprekken met tien bedrijven. WVI heeft doorheen de jaren een bijzonder grote expertise opgebouwd in het ontwikkelen van bedrijventerreinen.