Roots Advocaten, het nieuwe kantoor van jurist Jozef Lievens (ex-Eubelius), laat er geen gras over groeien. Het heeft al meteen een tweede topper in huis gehaald.  Deze week heeft professor Evelyne Terryn zich bij het team aangesloten. Ze zal er deeltijds partner zijn. Evelyne Terryn is hoogleraar handels-, economisch en vennootschapsrecht en consumentenrecht aan de KU Leuven. Ze zal de cliënten van Roots adviseren vanuit haar bijzondere expertise in de volgende domeinen: vennootschapsrecht, commerciële contracten (B2B en B2C) en marketing en e-commerce.

Evelyne Terryn publiceerde uitgebreid in het handels- en economisch recht en treedt regelmatig op als spreker op conferenties en seminaries. Ze is onder meer co-editor van de reeks “Contractuele clausules” bij Intersentia. Ze startte haar loopbaan aan de Brusselse balie in 1998 en is lid van de Kortrijkse balie sinds 2013. Ze studeerde rechten in Kortrijk en Leuven, London en Oxford. Ze doceert in Kortrijk, Leuven en Hasselt en was gastdocent aan onder meer de universiteit van Amsterdam, de China EU School of Law (Beijing) en de Brussels School of Competition.

Het Kortrijkse Roots Advocaten is het pas opgerichte kantoor van Jozef Lievens (65) en medevennoot Sofie Lerut. Lievens zegt dat hij met dit initiatief zijn doorheen de jaren zorgvuldig opgebouwde expertise rond familiebedrijven verder wil blijven valoriseren.