Sabine Goethals start met DWIK haar eigen online tv op

DWIK tvDe uit het Brugse afkomstige journaliste Sabine Goethals (wel bekend van Tendens, het weekendprogramma op WTV-Focus) startte op 1 september haar eigen DWIK.tv op. Het is de allereerste online tv-zender in Vlaanderen. De inhoud heeft steevast betrekking op cultuur, toerisme en culinair genot, maar is als dusdanig geen lifestyle zender. Mensen en verhalen zouden centraal staan in de drie thema’s. Sabine Goethals integreert en presenteert ook een eigen talkshow. Peter Vandecaveye is zaakvoerder achter het hele project, dat alles samen met zes mensen van start gaat.
DWIK staat voor “De Wereld Is Klein”. De programma’s en reportages gaan over festivals, concerten, events of tentoonstellingen over heel Vlaanderen. “We laten beeldende en podiumkunstenaars, chef-koks, muzikanten, acteurs en filmmakers/regisseurs aan het woord,” aldus Goethals. “Ook de man in de straat krijgt een forum. DWIK.tv wil de kijker oprecht boeien met verfrissende, vertellenswaardige verhalen in al zijn deelaspecten.”
De talkshows (twintig minuten, tweewekelijks) zullen worden ingeblikt in de historische hoeve van Klokhof Loppem in aanwezigheid van live publiek. Dit om de interactie tussen het publiek en de praatgasten te vergroten en te versterken. Ook de praatgasten onderling krijgen ruim de tijd om hun verhaal te vertellen. De talkshow wordt altijd ingeleid door een reportage waar een reporter – Matthias Vandenbulcke – op pad wordt gestuurd om de centrale gast uit te nodigen. Alleen weet Matthias niet wie hij zal ontmoeten want hij wordt geblinddoekt. (KC)