LAUWE – Je bent jong, je wil wat en je bent uitermate creatief. Dat is het geval met de jonge ondernemers Daan De Schrijver, Remy Tanghe, Laurent Dewilde en Ewoud Victor. Ze bundelden hun krachten om samen Safe-Box ofte een mega flexibel lockersysteem op de markt te brengen. Uitermate nuttig voor bijvoorbeeld vele muziekfestivals of andere events.

Het viertal leerde elkaar kennen aan de HoGent, waar ze een opleiding ‘KMO-management’ volgden. “Voor ons eindwerk moesten we een businessplan uitwerken”, vertelt Ewoud Victor. “Gezien we zelf graag eens stapje in de wereld zetten en reeds bestolen werden of geregeld met een platte gsm-batterij zaten, kwamen we op het idee om een flexibel lockersysteem op de markt te brengen. Om onaangename situaties te vermijden, is de Safe-Box dus de ideale oplossing.”

Het concept is gebaseerd op een multifunctionele, mobiele lockercontainer. “Deze container is overal inzetbaar (evenementen op het strand, het platteland, de stad en zelfs in de bergen) en is een ideaal hulpmiddel voor festivals, sportevenementen en privé-events”, aldus Ewoud Victor. “De gebruiker bergt zijn materiaal op en dat maakt de uitstap aangenamer en veiliger. De Safe-Box is ook uitgerust met stopcontacten, ideaal dus om uw smartphone of iPad veilig op te laden. Op het multifunctioneel dak van de Safe-Box is er bovendien mogelijkheid om reclame te maken (beachflags, led-schermen, …), een DJ-set te draaien of een uitkijkpost voor Security te installeren. Kortom: de container is multifunctioneel inzetbaar. Een extra grote troef is de snelle plaatsing: in een mum van tijd is de Safe-Box operationeel en zorgt hij voor een echte toegevoegde waarde voor uw evenement.”

Tijdens de ontwikkelingsfase van de Safe-Box trokken de jonge ondernemers al heel wat aandacht. Zo wonnen ze al een aantal wedstrijden voor jonge start-ups, zoals de ‘Young Potential Award 2013’ en de ‘Meest gebeten ondernemer Award 2014’.