Samyn Wonen langs de Noordlaan in Roeselare onderging de voorbije maanden een complete metamorfose. Het gebouw werd volledig gestript, heringedeeld en met  de meest kwalitatieve materialen opnieuw ingericht. Het aanbod werd uitgebreid met enkele nieuwe kwaliteitsmerken. “Onze interieurs zijn van topkwaliteit, dus moet ook de verpakking waardevol en aantrekkelijk zijn” vertelt David Phlypo, die begin dit jaar het roer van Samyn Wonen overnam. “We willen niet de grootste, maar wel de móóiste meubelwinkel van Roeselare zijn.”
Met de vernieuwing van de West- en de Noordlaan was Samyn Wonen 6 jaar lang minder vlot bereikbaar. Het einde van de werken was het ideale moment om de winkel volledig te vernieuwen. “Tijdens onze verbouwing de voorbije 5 maanden hadden we een pop-upstore in de Noordstraat,” vertelt David Phlypo. “Omdat mensen er te voet passeerden, focusten we daar meer op decoratieartikelen en stoelen. Het zorgde voor continuïteit voor onze bestaande klanten, maar via de pop-upstore leerden ook veel nieuwe mensen Samyn Wonen kennen.”
Volgens de zaakvoerder evolueert winkelen vandaag de dag meer en meer naar een pure beleving. David Phlypo: “We zijn geëvolueerd van een woonwinkel naar een plek waar je een interieur volledig kunt beléven. Door interieur te mengen met kunst, verlichting en tapijten, krijgen mensen direct het gevoel van thuis te komen. De compartimentering van vroeger is verdwenen. Via grote en heldere ruimtes hebben de interieurs meer adem en krijg je een goed beeld van hoe het er bij jou thuis zal uitzien. Ook de collectie werd volledig onder de loep genomen. De merken die volledig in onze stijl passen, zijn gebleven en aangevuld met een aantal nieuwe merken uit onder meer Zwitserland, Italië en Duitsland. Onze vernieuwde showroom heeft nu een aanbod voor elke klant.”
Samyn Wonen werd in 1963 opgericht. Begin dit jaar nam David Phlypo de zaak over van zijn moeder Marleen Samyn en is daarmee meteen de vertegenwoordiger van de vierde generatie in het familiebedrijf.