Savaco wijst de weg doorheen het Internet of Things

savaco-2016Het Internet of Things (IoT) brengt een revolutionaire veranderingsgolf teweeg in elke industrie en over de hele wereld. Software, sensoren en connectiviteit met een wereldwijd netwerk maken allemaal steeds vaker deel uit van hedendaagse producten. Een evolutie die het Kortrijkse Savaco al geruime tijd op de voet volgt. En dat het menens is voor het Kortrijkse IT-bedrijf mag blijken uit de lancering van hun eerste IoT-platform. Met de ontwikkeling van dit IoT-platform kan Savaco glashelder demonstreren wat vandaag al de mogelijkheden van Internet of Things en Augmented Reality zijn. Zo wil Savaco mee voortrekker zijn en bedrijven begeleiden in hun transformatieproces als gevolg van het Internet of Things.
Dat het IoT voor veel toegevoegde waarde kan zorgen is een understatement. Volgens voorspellingen van het onderzoeksbureau IDC zullen er 30 miljard apparaten geconnecteerd zijn met het internet in 2020 en wordt de waarde van de IoT-markt geschat op meer dan 1,7 biljoen dollar. Het Internet of Things brengt een fundamentele verandering met zich mee in de manier waarop waarde wordt gecreëerd zowel voor bedrijven, consumenten als voor de hele wereldeconomie. CEO Rik Vandemoortele over de aankomende impact van IoT: “Stelt u zich eens voor dat al uw producten en apparaten digitaal met u en uw klant zouden communiceren? En dat real-life data over uw fysieke product kan gecombineerd worden met gegevens van het digitale product verzameld in verschillende legacy-applicaties zoals ERP, PLM, CRM? U verkrijgt instant een golf aan extra waardevolle informatie. Dit om bijvoorbeeld uw klantenbeleving te verhogen, uw productontwerp beter af te stemmen op het eigenlijke gebruik, of om zo uw operationele processen stevig te verbeteren. Daarbovenop maakt IoT het mogelijk om data te gaan analyseren, patronen te herkennen en zo bijkomende inzichten te verwerven om gefundeerde voorspellingen te doen.“
Het mag duidelijk zijn dat het Internet of Things een absolute gamechanger is. Bedrijven en organisaties onderzoeken dan ook volop hoe ze met IoT hun marktpositie kunnen verstevigen, welke nieuwe productfuncties en dienstverlening ze kunnen ontwikkelen, en last but not least, welke nieuwe businessmodellen ze hieruit kunnen afleiden om zich te differentiëren. “Het Internet of Things opent niet alleen een volledig nieuwe wereld, het straffe is dat het IoT ook letterlijk aan onze deur staat,” aldus Rik Vandemoortele. “De mogelijke toepassingen van IoT zijn oneindig. In de maakindustrie wordt dan ook al volop geëxperimenteerd. Om een antwoord te bieden op deze groeiende kansen van IoT, ontwikkelde Savaco daarom een eerste IoT-platform, dat zeer concreet aantoont hoe de IoT-hype kan omgezet worden in waarde voor een bedrijf.

Savaco, gevestigd op het Beneluxpark te Kortrijk, is een IT-dienstverlener met meer dan 25 jaar ervaring en met een sterke reputatie bij meer dan 700 klanten uit diverse sectoren (machinebouw, voeding, transport, diensten, gezondheid,…). Savaco realiseert een jaaromzet van 25 miljoen euro en beroept zich op de expertise van 115 hooggekwalificeerde medewerkers. (KC)