WEVELGEM – Wijze raad van ervaren rotten is goud waard, en al zeker in het ondernemerslandschap. Met dit principe in het achterhoofd profileert Senior Consultants Vlaanderen zich over heel Vlaanderen op de markt als uniek adviesbureau. In West-Vlaanderen gebeurt dat vanuit Wevelgem.

Onze Vlaamse KMO’s zijn  gekenmerkt door hun gedreven ondernemingszin. Toch is er meer nodig dan zin alleen om een onderneming te doen groeien. Ervaring van derden kan dan een ideaal surplus zijn. Senior Consultants Vlaanderen bestempelt zijn advies als een groot voordeel, want in eigen streek én betaalbaar. “We zijn een vereniging van  bedrijfsleiders, kaderleden, topambtenaren  die na hun beroepsloopbaan bedrijfsleiders bijstaan met kennis en inzicht”, aldus Maria Delabie namens Senior Consultants Vlaanderen. “Een samenwerking kan voor een driedubbel voordeel zorgen. Een: u houdt uw kosten onder controle, want we werken op vrijwillige basis. Twee: u bepaalt zelf de duur van de samenwerking en dat op basis van vertrouwen. Drie: u put uit de kennis van tientallen senior consultants die dus zorgen voor  raad op maat.”

Senior Consultants Vlaanderen heeft vijf provinciale afdelingen, dus ook in West-Vlaanderen. De uitvalbasis bevindt zich in het Bedrijvencentrum van Wevelgem. De vereniging heeft in de meest diverse domeinen expertise in huis: algemeen management, bedrijfsaudits, financiën, human resources, sales & marketing, export, logistiek, internationalisering, reorganisatie/herstructurering, milieuadvies/milieuzorg en technologie. Er zijn zelfs consultants die specialist zijn op markten als China en Rusland. Eén van de laatst toegetreden experten is Herman Wenes, de stichter en het gewezen boegbeeld van het Menense maatwerkbedrijf ’t Veer.