Hij is 23 jaar, afkomstig uit Oostduinkerke, heeft een frisse jongenskop en een leuk lief en is net uitgeroepen tot de West-Vlaamse Jobstudent van het Jaar. De naam: Seppe Rommens. Hij mag pronken met een titel die je niet zomaar in de schoot wordt geworpen. Rommens was één van de liefst 99 kandidaten die in aanmerking kwamen. Unizo gaat jaarlijks op zoek naar jobstudenten die door hun inzet en attitude boven het maaiveld uitkomen.

Seppe volgt een opleiding Toegepaste Architectuur. In het kader van zijn studies liep hij stage bij prefab betonbedrijf Enjoy Concrete in Veurne. Daar was men heel tevreden waardoor Seppe er gedurende een maand ook een vakantiejob mocht doen. Zijn taken bestonden voornamelijk uit werfopvolging. Ondertussen is Seppe er voltijds aan de slag.

Uit een bevraging van Unizo blijkt dat jongeren steeds vaker kiezen voor een studentenjob die aansluit bij hun studies. Zeker nu hun prestaties in uren gerekend worden en niet meer in dagen. Jobstudenten zijn ook voor het bedrijfsleven cruciaal. In de zoektocht naar talent, kunnen HR-managers snel en efficiënt goede krachten op het spoor komen. Zoals ook het verhaal van Seppe Rommens overvloedig aantoont. Maar, HR-managers en meisjes van de Lage Landen, voorlopig onnodig om aan te dringen: Seppe is al twee maal bezet.