Het voedingsbedrijf Setraco Foods heeft een nieuwe CEO in de persoon van Erwin De Spiegeleire. De kmo met standplaats Veurne is toonaangevend in de sector van vis en seafood diepvriesproducten. De Spiegeleire heeft een indrukwekkend cv opgebouwd in het bedrijfsleven. Zo was hij in een eerder leven onder meer al aan de slag bij grote namen als Unilever, Kraft Foods en KPMG.

Setraco Foods gaat momenteel door een grondig veranderingsproces waarbij het zichzelf transformeert tot een verwerker van ingevroren vis en seafood én als fabrikant van kant-en-klare maaltijden. In 2016 werd de productie aangepast om aan die ambitie tegemoet te komen. Binnen de vijf jaar wil het bedrijf een omzet realiseren van om en bij de tachtig miljoen euro. Erwin De Spiegeleire is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de grote sprong voorwaarts. “De funderingen van het bedrijf zijn bijzonder stevig”, zegt de nieuwe CEO. “Bovendien hebben we een getalenteerd en toegewijd team in huis. Dankzij een mooie investering in een state-of-the-art fabriek zijn we helemaal klaar om mooie groeicijfers voor te leggen. We willen in de markt van de diepgevroren maaltijden duidelijk de lat hoger leggen middels een nieuw gamma.”

Setraco Foods is het levenswerk van Geert Sonneville en van Paul Vanthournout. Zij waren de stichters en de aandeelhouders. In de toekomst blijven ze in een adviserende rol actief.