Shoppingcenter K in Kortrijk en winkelgalerij Pieter van Aelst in Aalst hebben de belangrijkste marketingprijzen van Europa voor shoppingcentra in de wacht gesleept. Het gaat om de begeerde Solal Marketing Awards, die werden uitgereikt tijdens de ICSC European Marketing Conferentie in Wenen. ICSC staat voor International Council of Shopping Centers die wereldwijd alle professionele spelers in de wereld van shoppingcentra overkoepelt.

De twee shoppingcenters – beiden in beheer van Group Hugo Ceusters-SCMS, de grootste onafhankelijke beheerder van shoppingcentra in ons land – vielen samen met een twintigtal andere winkelcentra in de prijzen. Alles samen waren er ruim 230 inzendingen uit 30 verschillende Europese landen en Zuid-Afrika.

Winkelcentrum K in Kortrijk wist de internationale jury te bekoren met het Baba Yega-event dat ze in januari van dit jaar organiseerden. De vijfkoppige mysterieuze dansformatie – de grote winnaars van het VTM-programma ‘Belgium’s Got Talent’ – lokte meer dan 7.000 bezoekers naar het shoppingcenter. Alien Decock, managementteam K in Kortrijk : “We zijn altijd op zoek naar manieren om jongeren, die steeds meer online shoppen, te triggeren. Met de organisatie van het  Baba Yega-event, hun eerste publieke optreden na de finale, is dat met glans gelukt. Het shoppingcenter was afgeladen vol en onze sociale media piekte. Dat was de beste reclame die we ooit hebben gehad.”