KORTRIJK – Arne Vandendriessche  en Paul Steenbergen, zaakvoerders van Signpost, zien hun bedrijf als het ware groeien als kool. Signpost heeft tal van breed verspreide concepten uitgedacht en slaat een commerciële brug tussen producten van de internationale hard- en softwareleveranciers en de Belgische onderwijswereld.

Het duo Vandendriessche-Steenbergen kan er prat op gaan: Signpost is inmiddels uitgegroeid tot het grootste Belgische ICT-bedrijf dat zich enkel op onderwijs focust. De digitalisering van het onderwijs is een zegen gebleken. Paradepaardjes van Signpost zijn onder meer BYOD (laptopprojecten in het secundair onderwijs), Academic Software (een spotify voor studentensoftware met liefst 100.000 gebruikers) en Azure (marktleider in het omzetten van Belgische scholen naar de cloud).

“Bedoeling is om de drie jaar onze omzet te verdubbelen en we zijn alvast op de goede weg”, aldus Kortrijkzaan Arne Vandendriessche, tevens bekend als schepen. “De omzet klokt nu af op 13 miljoen euro, ofte een stijging met meer dan 80 procent. We tellen vandaag 30 medewerkers en bedienen nu 85 procent van de secundaire scholen. Ook alle hogescholen kopen minstens een deel van hun software bij ons. We onderhouden 20.000 computers op dit moment en verkopen elk jaar 10.000 kleine laptops. We hebben ook een uitgebreide en ultra snelle reparatiedienst. 2018 is het jaar van de geografische uitbreiding. Eind vorig jaar wonnen we al de grootste laptopdeal in Wallonië en nu lonken we op vraag van onze leveranciers ook naar het buitenland.”

De snelle opmars noopt Signpost binnenkort weer tot een herlokalisatie van zijn service center in Kortrijk. Signpost heeft ook kantoren in Lokeren, in Limburg en sinds kort ook in Namen.