Silicon en Tiger bundelen krachten in noord-zuid alliantie

Tiger Experience Kuurne Frederik Mommerency

IT-dienstverlener Silicon (Brugge) en Mobistar-partner Tiger Experience (Kuurne) zijn een samenwerking gestart om hun aanbod aan West- en Oost-Vlaamse kmo’s, grotere bedrijven, eenmanszaken en vrije beroepen te vervolledigen. Silicon doet een beroep op Tiger Experience om mobiele telefonie aan te bieden aan zijn klanten. Tiger Experience van zijn kant schakelt Silicon in voor de informaticabehoeften van zijn meer dan duizend bedrijfsklanten. Beide bedrijven staan sterk in West- en Oost-Vlaanderen.

Silicon heeft zijn hoofdkantoor in Brugge en een vestiging in Nazareth. Zestig procent van Silicons klanten zijn kmo’s met minder dan honderd werknemers. Veertig procent van de klanten hebben er meer dan honderd. De IT-dienstverlener heeft ook eenmanszaken en vrije beroepen als klant. Het overgrote deel van het cliënteel is gevestigd in West- en Oost-Vlaanderen. Bedrijven kunnen bij Silicon terecht voor informaticaprojecten, opleidingen of advies op basis van een audit. De Brugse firma, opgericht in 1978 en goed voor een omzet van om en bij de 2,5 miljoen euro, levert diensten, hardware en software, in de cloud of geïnstalleerd op servers en computers bij zijn klanten. Silicon wordt geleid door CEO Didier Van Speybroeck.

Tiger Experience uit Kuurne bedient particulieren en bedrijfsklanten. Het bedrijf heeft tien winkels: twee in Kuurne, twee in Kortrijk en daarnaast nog in Aalter, Izegem, Knokke, Menen, Roeselare en Torhout. Tiger viert dit jaar zijn twintigste verjaardag, stelt 45 mensen tewerk en boekte afgelopen jaar een omzet van 8 miljoen euro. Het bedrijf staat onder leiding van Frederick Mommerency. In november 2015 nam de West-Vlaamse ondernemer Joris Ide, die eerder vorig jaar zijn staalplatenonderneming verkocht aan het Ierse Kingspan, een belang van tien procent in Tiger Experience. Tiger is een aanspreekpunt voor telecom en telefooncentrales, IT en internet, gsm, energie en reparatiecenter, en is als dusdanig een belangrijke partner van Mobistar. Het bedient 45 procent van Mobistars bedrijfsklanten in West- en Oost-Vlaanderen, waaronder Unilin, Joris Ide Group, Willems Veranda’s, Degroote Trucks & Trailers, Chateau Residenties en Noordzee Helikopters Vlaanderen. (KC)