Sioen doet voor de tweede maal Finland aan

sioen-micheleFinland lijkt wel het favoriete jachtterrein van Sioen Industries en CEO Michèle Sioen. Voor de tweede maal op een maand tijd kondigt de beursgenoteerde groep uit Ardooie een overname aan in het Scandinavische land. Sioen Industries NV legt er de hand op Verseidag Ballistic Protection. Het gaat om een aankoop voor de volle honderd procent.

Verseidag Ballistic Protection heeft als bedrijfsslogan “Design dat levens redt“. Het is een volledig geïntegreerde fabrikant van zogenaamde ballistische producten: een volledig gamma kogelvrije vesten, zowel overt als covert, tactische legervesten, EOD pakken en schilden. Het Finse bedrijf heeft productievestigingen in Finland en verkoopteams in Finland, Duitsland en het VK. De sleutel tot hun succes en goede reputatie is gebaseerd op een voortdurende productontwikkeling, invoering van de hoogste kwaliteitsnormen en op maat gemaakte oplossingen. Henrik Wikström, de huidige directeur en drijvende kracht achter het succes van de afgelopen jaren, heeft ingestemd om aan boord te blijven en is enthousiast over de toetreding tot de Sioen Industries Groep, aldus het persbericht. Het is de bedoeling om verder te investeren in de wereldwijde ontwikkeling van Verseidag Ballistic Protection, benadrukt Sioen.

Verseidag Ballistic Protection voorspelt voor 2017 een EBITDA van ongeveer 2,2 miljoen euro op een omzet van 17 miljoen euro. De transactie heeft een waarde van ongeveer 18 miljoen euro en is complementair aan één van de Sioen-filialen. Sioen Armour Technology en Verseidag Ballistic Protection worden dankzij deze overname één van de toonaangevende bedrijven op de Europese markt met een zeer uitgebreid gamma ballistische oplossingen. Verseidag maakt deel uit van de Jagenberg Groep, een management holding en eigenaar van verschillende filialen in de machinebouw, technisch textiel en vastgoed. De Jagenberg Groep stelt wereldwijd en in al zijn filialen meer dan 1.400 personen te werk. (KC)