Sioen is hofleverancier van Franse brandweer

Sioen brandweerSioen, onder meer specialist in technisch textiel, won een aanbesteding van de Franse overheid. Het betreft meer bepaald een contract voor de levering van 25.000 brandweerpakken (jassen en broeken). Het contract strekt zich uit over vier jaar. Alle Franse brandweermannen, ook in de grote steden zoals Parijs en Marseille, zullen dus gekleed zijn met West-Vlaams textiel “made in Ardooie”. Al moet dat laatste wel met een korreltje zout genomen worden. Sioen heeft immer vijf gespecialiseerde fabrieken in technisch textiel staan in Frankrijk, goed voor 165 jobs.

Sioen beschikt naar eigen zeggen over het grootste en meest diverse aanbod aan brandweerpakken, gaande van zeer vlamresistent tot heel licht. Het R&D-departement heeft een uitgebreide ervaring met de Europese en internationale veiligheidsnormen, zodat ook flexibel kan ingespeeld worden op vragen vanuit de markt. “Wij houden al onze knowhow in-house en controleren iedere schakel binnen de industriële ketting,” aldus Sioen. “Hierdoor kunnen we brandweerpakken op de markt brengen die beantwoorden aan de hoogste veiligheidsstandaarden.”

Het familiebedrijf Sioen van CEO Michèle Sioen was op groepsniveau goed voor een omzet van 326 miljoen euro en een winst van 23,1 miljoen. In de tweede jaarhelft mogen nog een aantal overname verwacht worden. (KC)