Sioen nu op koopjesjacht in Finland

sioen-m-2Sioen heeft zijn derde scalp van dit jaar aan de gordel vastgemaakt. Dit maal gaat de beursgenoteerde groep shoppen in Finland waar het voor 22,4 miljoen euro de hand wist te leggen op het lokale bedrijf Ursuit. Dit middelgrote bedrijf is een specialist in de productie van geavanceerde droogpakken voor vissers, duikers of zelfs surfers. Het betreft een honderd procent overname.

Sioen zegt dat het met Ursuit (goed voor een bedrijfs kasstroom van circa 2,6 miljoen euro) een echt expansiebedrijf in handen heeft. De groei wordt geraamd op tien procent jaarlijks. Naast de hoofdzetel en een productievestiging in Finland, heeft Ursuit ook nog een bijkomend atelier in Estland. Tussen Finland en Estland bestaat traditioneel een hechte economische band.

Sioen haalde eerder dit jaar al bedrijven binnen in Italië en Duitsland. Met deze overnamestrategie slaat het beursgenoteerde bedrijf uit Ardooie een nieuwe weg in. De voorbije zeven tot acht jaar werd vooral gemikt op organische groei. Sioen Industries is een gediversifieerde beursgenoteerde groep met een uitgebreide portfolio aan producten en activiteiten: spinnen, weven en coatten van technisch textiel, confectie van beschermkledij en productie van fijnchemicaliën. Het bedrijf werd in 1960 gesticht door wijlen Jean-Jacques Sioen en zijn echtgenote. Dochter Michèle Sioen heeft het bedrijf in de tweede generatie een impuls zonder voorgaande gegeven. (KC)