Sioen Industries publiceerde zijn halfjaarcijfers en die waren noch min noch meer uitstekend. Maar er was omwille van de alsmaar stijgende grondstofprijzen ook een keerzijde aan. Qua omzet blijft Sioen een snelgroeier, al is dat misschien nog te weinig gezegd. De volledige groep zag zijn omzet stijgen met liefst 32 procent naar 237,7 miljoen euro. de reden is bekend. In het voorjaar zette CEO Michèle Sioen haar handtekening onder liefst vijf buitenlandse overnames. Eind vorig jaar ging Sioen ook al het jaagpad op.

De dit jaar beslechte overname van het Britse James Dewhurst (een producent van technisch textiel) was zelfs de grootste overname uit de geschiedenis van het bedrijf met hoofdzetel in Ardooie. Volgens Michèle Sioen was die overnamestrategie nodig om het gamma producten uit te breiden en om marktleider te blijven in heel wat niches. De overnamehonger is nu wat gestild en volgens de CEO zijn er niet meteen nieuwe deals in de maak. Nu wordt vooral werk gemaakt van de integratie en de synergie van de overgenomen bedrijven wat de productiviteit ten goede moet komen.

Sioen zag zijn bedrijfswinst voor afschrijvingen weliswaar toenemen (met 7 procent naar 34,6 miljoen euro), maar beklaagt zich over de stijgende grondstofprijzen die wegen op de marges.