ARDOOIE – Dat Sioen al lang geen kmo meer is, maar een volwaardige multinational, werd nog eens duidelijk bij de publicatie van de jaarresultaten. De textielgroep van CEO en Manager van het Jaar Michèle Sioen is een zwaargewicht van bijna 500 miljoen euro. 

Sioen Industries heeft nog maar eens een poolstok sprong gerealiseerd qua omzet. Die steeg op een jaar tijd met liefst 82,5 miljoen euro naar geconsolideerd 473 miljoen euro. Een logisch gevolg van liefst zes overnames op rij: één in eigen land, twee in Finland, één in Duitsland, één in Italië en één in het Verenigd Koninkrijk. Omdat kopen geld kost, viel de jaarwinst even terug: van 45 naar 41 miljoen bruto en van 25 naar 22 miljoen euro netto.

Sioen laat weten dat het ook dit jaar niet zal stil zitten. Volgens CEO Michèle Sioen wordt er dit jaar een investeringsbudget gereserveerd van 35 miljoen euro. Onder meer in Moeskroen, waar Sioen een garenspinnerij heeft staan, wordt 10 miljoen euro op tafel gelegd voor de uitbreiding van de capaciteit. De site in Moeskroen moet zowel dikkere als dunnere garens kunnen toeleveren aan de verschillende productiecentra van Sioen in de wereld.