Sioen ziet netto winst met 21 procent stijgen

sioen MOver het eerste halfjaar van 2016 realiseerde de Sioen Industries Groep een netto omzet van 180,3 miljoen euro. Van die 180 miljoen was 4,7 miljoen euro afkomstig van Fontana dat dit jaar werd overgenomen. In het eerste semester van 2015 klokte de groepsomzet af op 168,5 miljoen euro. Dit jaar wordt dus 7 procent meer omzet gerealiseerd. De netto winst steeg tot bijna 14 miljoen euro, of een surplus van 21 procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Sioen doe the dus uitstekend.
De coating divisie blijft de belangrijkste activiteit binnen de hele groep. In het eerste halfjaar van 2016 realiseerde de coating divisie een netto externe omzet van 112,3 miljoen euro versus 100,7 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Er werd in alle productlijnen goed gepresteerd in vergelijking met vorig jaar. De overname van Fontana buiten beschouwing gelaten, realiseerde deze divisie een organische groeivoet van 6,8 procent in vergelijking met vorig jaar. Inclusief de recente overname is de groeivoet in deze divisie 11,4 procent. Fontana, overgenomen in maart van dit jaar, is een Italiaaanse producent van non-woven geotextiel.

Sioen blijft naar eigen zeggen werken aan de toekomst. Een organische groeivoet van 4,2 procent in combinatie met nieuwe overnames maken volgens CEO Michèle Sioen de weg vrij voor verdere groei in de komende maanden. De kernwaarden blijven: sterke focus op R&D en innovatie en een gediversifieerd productaanbod op de markt brengen. Sioen Industries NV is een gediversifieerde beursgenoteerde groep die een uitgebreid portfolio aan activiteiten en producten heeft: spinnen, weven en coaten, confectie van technische kledij, productie van fijnchemicaliën en verwerking van technisch textiel. Verticale en horizontale integratie, diversificatie en permanente groei zijn een solide basis voor een beloftevolle toekomst, aldus het persbericht. Michèle Sioen leidt het bedrijf van wijlen haar vader Jean-Jacques Sioen in de tweede generatie. (KC)