Sirris komt naar Kortrijk

gk8bop6rWest-Vlaanderen, bakermat van de Vlaamse industrie, is de enige Vlaamse provincie waarin Sirris tot nu toe geen vestiging had. Daarin komt nu verandering: op 3 maart opent de achtste vestiging van Sirris haar deuren in de gebouwen van UGent  in Kortrijk. De focus ligt er op machinebouw, mechatronica en assemblage. Sirris is een non-profitorganisatie die bedrijven met raad en daad bijstata in hun innovatietraject: van idee, over prototype en piloottests tot finaal product.

Met deze nieuwe vestiging  realiseren de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en Sirris de eerste stappen in hun plannen voor een gezamenlijk initiatief met de industrie en universiteiten in West-Vlaanderen rond machinebouw & mechatronica (M&M). Bovendien grijpt Sirris hiermee de gelegenheid aan om ook in de nabijheid van de West-Vlaamse ondernemingen actief te zijn.

Vandaag creëert West-Vlaanderen nog altijd een groot deel van de Vlaamse en Belgische tewerkstelling en zorgt het voor een aanzienlijke toegevoegde waarde. Met de Fabrieken voor de Toekomst speelt de POM West-Vlaanderen hier sterk op in. Naast nieuwe materialen & textiel, voeding en blue energy vormt de cluster rond machinebouw & mechatronica de vierde pijler van een industrieel kwartet waarin de West-Vlaamse ondernemingen op wereldniveau meespelen.

De applicatiepijler zal in Kortrijk worden uitgebouwd. Op termijn moet er ook een onderzoekscentrum in Brugge komen. (KC)