IZEGEM – SIX heeft in Brussel een wel heel bijzonder referentiecontract binnen gehaald. Het West-Vlaamse bedrijf mag de renovatie voor zijn rekening nemen van een reeks gebouwen ter hoogte van de Cinquantenaire, één van Brussels meest gekende historische sites. Nooit eerder mocht Six een zo groot contract op zijn naam schrijven. 

SIX werd opgericht kort na Wereldoorlog II (1947) en is vandaag een belangrijke speler op de Belgische aannemersmarkt. Het is actief op diverse  domeinen: algemene renovatie, nieuwbouw, dakwerken, HVAC (heath, ventilation, airco) en sanitair.

De deal in Brussel wordt bestempeld als ‘baanbrekend’. Het Jubelpark in Brussel, ook wel ‘de Cinquantenaire’ genoemd, is één van de belangrijkste monumenten van onze hoofdstad. De plannen voor de bouw ervan dateren van 1875 en de bouw zelf werd, met het oog op de wereldtentoonstelling, afgewerkt in 1910. Ontworpen ter eer en glorie van de vijftigste verjaardag van België huisvest het park vandaag meerdere musea en vervult het de functie van centrale ontmoetingsplaats. Denk maar aan het vertrek of de aankomst van de 20 kilometer van Brussel.

Indrukwekkende cijfers

SIX schreef in op de openbare aanbesteding voor de restauratie van de daken en glasgevels van een groot gedeelte van de gebouwen. Mede dankzij de ruime ervaring in het typisch Belgische ‘tasseaux brevetés’ procédé en het gebruikelijke hoogstaande niveau van afwerking, kwam SIX als winnaar uit de bus. De aanbesteding heeft een tegenwaarde van om en bij de 17 miljoen euro en garandeert werkgelegenheid voor de afdeling metalen dak- en gevelbekleding gedurende 5 jaar. “De uitdaging van dit project is niet min”, aldus Tom Ghiesmans, communicatieverantwoordelijke bij Six. “Dit blijkt onder meer uit volgende cijfers: 27.865m² dakisolatie, 21.750m² zinken daken tasseaux brevetés, 1650m² loden daken en goten, 5.850m² glasgevels en 8.175m² lichtstraten. Zowel de zaakvoerders als de vele werknemers zijn dan ook trots hun kunnen te mogen aanwenden bij de restauratie van één van de grootste Belgische monumenten.”

Bij Six werken net geen 200 (190) mensen. Het orderboek is goed gevuld met zo’n 100 miljoen euro aan contracten. Het management wil ook de komende jaren voor groei blijven gaan.