Skyline Communications bouwt “Twin Towers” langs de E 403 in Izegem

Skyline CSkyline Communications uit Izegem start nog dit jaar met de bouw van een tweede kantoorgebouw op zijn site langs de E403. Het bedrijf wil dit jaar en de komende jaren honderden extra mensen aanwerven. Naast algemene, ondersteunende functies gaat het vooral om hoogopgeleide ICT- en telecomingenieurs. Skyline Communications ontwikkelt DataMiner, software voor het beheren en aansturen van complexe telecomnetwerken, en heeft het voorbije jaar opnieuw een recordverkoop gerealiseerd met activiteiten in meer dan honderd landen. Het mag zich nu zelfs wereldwijd marktleider  noemen met een groei van 20 tot 25 procent per jaar. “We sloten indrukwekkende contracten af met toonaangevende bedrijven uit de broadcast- en satellietcommunicatie-industrie zoals met de Russische staatstelevisie RTRN, de internationale nieuwszender Al Jazeera, de grootste Amerikaanse nieuwszender NBC Universal en ’s werelds grootste broadcast-associatie European Broadcast Union (EBU)”, vertelt Ben Vandenberghe, CEO van Skyline Communications.

Om te anticiperen op de toekomstige groei komt er dus langs het oprittencomplex met de E403 een nieuw kantoorgebouw naast het bestaande. “Het moet een moderne, hedendaagse werkplek worden die ook voor de lokale gemeenschap een meerwaarde kan bieden. Het bestaande gebouw, een heel kenmerkend ontwerp van het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte, heeft heel wat positieve reacties gekregen”, vertelde Frederik Vandenberghe, CFO van Skyline Communications. “We zullen met het nieuwe gebouw dezelfde iconische lijn doortrekken en zelfs versterken.”

Het nieuwe gebouw zal zich vooral onderscheiden door zijn hoogte van maar liefst vijftig meter. Daardoor zal het een heel zichtbaar en typerend herkenningspunt worden voor de wijde omgeving. Het nieuwe gebouw voorziet niet alleen in de toekomstige noden van Skyline Communications zelf, maar kadert ook in de verdere ontwikkeling van de hele site als technologiecentrum voor de wijde omgeving. “Er zal heel specifiek worden ingezet op het ondersteunen van startende technologiebedrijven. Die zullen niet enkel gebruik kunnen maken van onze faciliteiten, maar ook van onze expertise”, vervolledigde Bert Vandenberghe, CTO van Skyline Communications. “De bovenste twee verdiepingen van het nieuwe gebouw vormen de kers op de taart. Voorbehouden voor exclusieve evenementen en met een adembenemend uitzicht, zullen ze ook ter beschikking worden gesteld van bedrijven en verenigingen uit de omgeving.” (KC)