SLC_BertFrederikBenVandenberghe_01Consultancybedrijf Deloitte brengt jaarlijks een ranglijst uit van de vijftig snelst groeiende en innovatieve technologiebedrijven in België. Skyline Communications, ontwikkelaar van hoogtechnologische software voor het beheren van complexe telecom- en broadcastsystemen, mag zich voor het tweede jaar op rij tot die lijst rekenen. Het Izegemse bedrijf won eerder al de Leeuw van de Export en ontving de award voor meest beloftevolle onderneming van het jaar. De Deloitte Technology Fast 50 kiest bedrijven die de afgelopen vier jaar een uitzonderlijke omzetgroei kenden, waarbij een groot gedeelte van die omzet komt uit een product of dienst verwant aan technologie.

Skyline is wereldwijd koploper op het gebied van geavanceerde software voor het beheren van complexe netwerken. Het gerenommeerde DataMiner-platform van Skyline wordt wereldwijd ingezet om complexe broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen te bewaken en aan te sturen.

“Wij zijn vereerd om opnieuw in de Deloitte Technology Fast 50 ranglijst te mogen staan,” zegt Ben Vandenberghe, CEO van Skyline. “Ons succes is gebaseerd op doorgedreven innovatie, gecombineerd met een ambitieuze langetermijnvisie. In de voorbije jaren is ons team sterk gegroeid met gespecialiseerde telecom-, broadcast- en ICT-ingenieurs van over heel de wereld. Ondertussen hebben we al in verschillende landen nieuwe kantoren geopend, zoals in de VS, Rusland, en recent ook in Portugal. En we blijven constant inzetten op het aanwerven van nieuw talent.”

Skyline Communications wordt geleid door de drie broers Vandenberghe, is gevestigd in Izegem en heeft meer dan 150 telecom- en ICT-ingenieurs aan boord. Met ruim 650 klanten, waaronder Airbus, Al Jazeera, Deutsche Telekom, Discovery Channel, Disney, MTV, Proximus en Telenet, is Skyline actief in meer dan honderd landen. Om de hoogtechnologische voorsprong te behouden, wordt continu ingezet op onderzoek, innovatie en ontwikkeling. (KC)